International Full Size Jeep Association
Home Forums Reader's Rigs Tech Library Trail Stories FSJ-List
International Full Size Jeep Association  

Go Back   International Full Size Jeep Association > Tire Kickin' > General FSJ Tech

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-04-2001, 03:35 AM
waggin'ear waggin'ear is offline
350 Buick
 
Join Date: Apr 24, 2001
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,269
Post

Remember there are no stupid questions, just stupid people that ask questions.

Well, i put the new radiator in and it's running great. I hope you guys don't think i'm a total loser, but i got the 3 core (this is going to be a daily driver, no towing and no serious off-road, and being a novice i couldn't even begin to conceive how to trim the fan shroud).

Here's my question. (727 auto, NP 219) I tried the 4wd hi-lock and 4wd-lo and i think i've got trouble. When i accelerate slowly no problems. When i gave it some gas there was a loud metallic noise (sounded like a straining?, slipping chain?) then when i shifted it back to 4hi it remained in 4hi-lock. After shutting off the engine and shifting agaain it went back into 4hi.

I am going to start by checking/changing the x-fer case and differential fluids, but i am afraid it might be a different problem. any ideas or suggestions.

Is there anyone in Raleigh, NC with experience?

Thanks again, this forum is great.


------------------
adam
'82 wag ltd, 152k
360 AMC, 2vl, NP219, 727
stock, down to the original radio (w/cassette player!)
Reply With Quote
  #2  
Old 05-05-2001, 01:29 AM
80wag.Darryl 80wag.Darryl is offline
Member
 
Join Date: Jan 27, 2001
Location: Penticton, B.C. Canada
Posts: 159
Post

Re,X-Case Fluid.My x-case calls for 10-30 in the manual,but it appears it has trans fluid.Is this a problem?I beleive its a 219,in the 1980.

------------------
SOA,32x11.50's,3" body lift,Pretty Darn Quick.
"Lead Follow,Or Get The F#%& Out Of The Way" !
Reply With Quote
  #3  
Old 05-05-2001, 05:47 AM
Chiefly77 Chiefly77 is offline
Member
 
Join Date: Dec 22, 2000
Location: Greenville, NC
Posts: 162
Post

Hey waggin'ear, welcome to IFSJA. Good to see yet another NC jeeper.

About your questions....how fast are you going when the noise starts and are you in 4lo or hi? About your jeep staying 4wd, after you switch it back to 4hi, try going in reverse. That works on the QTs I'm not too sure about the NP 219, but its worth a try. Also you might not be completely in gear, that would account for the noise. Make sure that the lever is pulled all the way up, (pull it fast and hard), when in neutral at about 3-5 MPH.

Well, let me know more about this problem...

------------------


Charlie Nimitz
'77 Cherokee Chief W/T
360/TH-400,
QT w/low range
31" x 10.50" General Grabbers

My FSJ page
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stupid newbie question 5thElement General FSJ Tech 4 04-29-2005 02:36 AM
A REALLY stupid question... bogart General FSJ Tech 4 10-04-2003 06:12 AM
STUPID D60 QUESTION *NEW ?* 15" on D60's? dnixon General FSJ Tech 16 08-01-2003 10:09 AM
1 good question, 1 embarassingly stupid question 67Gladiator General FSJ Tech 7 06-19-2001 11:59 AM


All times are GMT -6. The time now is 05:00 AM.


Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
corner corner